18 ianuarie 2010

Monday - the best horror movie ever

Azi sunt nepoata lui Bacovia. ( nu chiar nepoata, dar ceva ruda directa si fidela..)
Urasc zilele de luni. Din tanara copilarie le urasc. Dar sunt zile de luni in care ninge si bate vantul si atunci le urasc si mai tare.
As face un film de groaza cu o zi de luni si ar fi cel mai bun film din istoria filmelor si nici macar nu ar trebui sa fie 3D. Ideal ar fi sa pot transpune in acest film horror starea trupeasca si mintala a omului de rand intr-o zi de luni. Cand ai creierul lesinat ca un hoit si mainile moi.
Am in minte doar inceputul de film..cand duminica seara se transforma intr-o gasca de gandaci negrii si mari si iti intra pe sub piele si incep sa te manance usor si incet, pana cand luni dimineata te trezesti ametit si confuz si atunci pac pac prim plan pe gandacii din tine care iti mananca stomacul si matzele. Si tu nu stii ce ai...dar e doar luni...
Cam asta ar fi inceputul si pe parcurs ar aparea tot felul de scarbosenii care sa te faca sa vrei si mai mult sa iti petreci ziua de luni in pat. Vezi jeg si murdarie peste tot, doi pitici canibali isi povestesc soarta in lift, biroul il ai plin de peste imputit, iar in locul in care fumezi si iti bei cafeaua de dimineata miroase a mortaciune. Pe parcursul zilei iti ingheata gandacii de frig pentru ca e frig si la locul de munca si daca esti alcoolist nici macar nu ai bani ca sa te relaxezi cu o sutica dupa work.
Azi e o zi de luni in care nici macar iarba nu creste, iar eu in loc sa infloresc ma arunc in vidul asta al gandurilor mele, care altfel decat negre nu au cum sa fie.
Si cum sa nu faci un film de groaza cand stii ca daca s-ar putea, ai putea sa stai in miros de asternuturi curate cu brate calde de jur imprejur si buze dulci, dulci care sa iti sopteasca o poveste.

2 comentarii:

  1. Dar ce zici de zilele de luni în care gândurile îţi zboară spre zile de marţi mirosind a imre ori a seri de joi în iron city care sunt miercuri toată ziua...?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Recunosc: ignoranta ma caracterizeaza uneori..adeseori..Dar iti multumesc pentru noua viziune asupra zilei:D. It all seems lighter now!:) See you maine!

    RăspundețiȘtergere