27 ianuarie 2010

Zilele mele de nastere..

In anul 1987, o mama dulce, dulce se pregatea pentru o surpriza marreee mareee si dulce dulce dulce..Voi scrie pentru mine amintiri pe care nici macar nu mai stiam ca le stiu..
De cand ma stiu ma pregateam pentru ziua mea de nastere cu 2 saptamani inainte.
Sa ne intelegem. M-am nascut pe 30 ianuarie 1987, orele 00:50. Eram toata rozosina si roz si mama a plans. Si am chinuit-o vreo 12 ore pe biata mama si i-a fost greu.
Din copilarie imi aduc aminte ca nu era an in care sa nu sarbatorim cum se cuvine ziua mea.
Pana la 5 ani am tot felul de poze facute in Zarnesti, in aceeasi sufragerie, cu torturi delicioase, cu garoafe in jur..caci alte flori nu erau accesibile in acele vremuri. Mama ma pupa in jur de 293508 ori in acea zi. Tata era sec si imi zicea doar la vreo ora dupa trezire la multi ani si ma enerva si nu il mai iubeam asa tare. Fratello era veci pururi simpatic si vesel asa ca el imi sustinea voiosia.
Asadar: 5 ani - mi-am petrecut ziua de nastere la Reghin. Am fost dusa de bunici in centru sa facem poze la fotograf,,eu cu verii mei gemeni. Ce tin minte cel mai bine e tortul din zapada artificiala, ros pe jumatate(si acum cred ca era ros de soareci). Aveam o agrafa roz in par si bocanci din cei mai smecheri, pe care ii caut si acum in fiecare iarna prin magazine. Ma rog..am iesit cam speriata in poze. Si cand am ajuns acasa in bucatarie se afla cadoul de la verisoara mea: o carte de colorat si culori. Si uite asa mi-am petrecut toata iarna: gradinita si colorat.
6 ani - asta e ziua de nastere pe care nu o mai tin minte deloc, pentru ca nu am facut poze.
7 ani- aici o dadusem in boli ascunse si aveam o fustita alba crosetat de mama si un tricou roz si strampi tot roz..sau rosii...si saptezeci de lanturi..si inel si o broza cu un iepuras roz sclipicios..Parca la ziua asta a scapat mama niste sarmale pe jos in bucatarie.
8ani- nu mai stiu
9 ani- nu mai stiu..(numai daca ma uit in poze..)(da aici parca avem jampieri si bocanci pana la glezne si o camasa roz deschis..si o vesta roz inchis si eram geniala..geniala..si mai aveam si parul drept la varsta asta..)
10 ani- am petrecut cu multi colegi..si am primit cadouri..si ne-am fugarit prin casa..si m-am indragostit de un coleg..(cristi..:)))..)..si aveam egari..rosii sclipiciosi si doua sticksuri in loc de picioare..
11 ani -idem 9
12 ani - idem 9
13 ani - chef mare..ca eram deja in clasa a saptea si eram si machiata..si ne-am pozat in fel si chip..ptii..ce veselie mare a fost si atunci
14 ani- this was..one of the best..aveam si eu my first boyfriend...hehehe..si am primit trandafirii..si era si el fericit ca in sfarsit prietena lui o sa aiba buletin..eram tare aratoasa si simpatica..un vis eram..
15 ani - intre 14 si 15 ani am avut onoarea sa imi cunosc tzoapele ce mi-au ramas pana azi surori de suflet. Asa ca au venit andre si cata la zarnesti si am mancat..si le-am prezentat zarnestiul si am primit cadou o felicitare cu masculi..(hihihihiihih) si un lantzic de argint pe care il pastrez cu sfintenie si acum.
16 ani - clasa a 10-a..si pe vremea ceea aveam prieten si a venit in fagaras si am mers in club..si era toata lumea..si in seara aceea baietii si-au facut trocutze in fata clubului..Era prima betiveala adevarata al lui nicu care a venit si m-a rugat solemn sa il ducem acasa daca cumva vedem ca el nu e in stare..
17 ani- prin perioada asta lumea isi sarbatorea majoratele si eu eram inca mica si pitica(ca si ani..ca mitul elefantului exista deja de mult). Si ne-am pornoshogait pe la mine pe acasa. Ne-am pozat in toate felurile. Colleee a mancat muullltt popcorn..atat de mult incat statea lesinat pe langa aragaz. Andre a fost exemplara si m-a ajutat la curatenie si la 12 noaptea am fost introdusa in cada plina cu apa si botezata. Faine vremuri.
18 ani- this was the best of the best: majoratul meu impreuna cu sebi. Ne-am manelizat si alcoolizat in cele mai turbate feluri. Ni s-au ars boxele. Am ras de dirigu. A dansat pana si Ione la ziua mea si eu fumam pe ascuns in baie. La 12 noaptea am fost stropiti si udati si am mai dansat o tura...ce sa mai genial..
19 ani- stiu doar ca era sesiune. Si mi-a fost adus tortul din Fagaras pana in Bucuresti..Aaaaaaa..si aici eram cu Ulpio..care mi-a adus si el flori. (ma incearca acum o senzatie de voma..) Si Sebi mi-a adus o bratara super faina..si un trandafir..si am papat tort. Si de atunci mi-a inceput problema cu Nicu: din acel sfant an Nicu nu imi mai spune La Multi Ani. Vorbim cam 20 de minute la telefon si ma rog de el sa zica si el nu si nu si nu. Yeah..I know..he's special..:))aaa si ca sarbatorim am mers parca in Maxx..dar daca nu mai tin minte inseamna ca nu a fost asa fain.
20 ani- tot sesiune..asta a fost ziua de nastere in care am primit cercei. Multi cercei. Numai cercei. Doar cercei. Si am iesit pe undeva prin oras dar sa mor daca mai stiu unde. Parca tot in vreun club in care azi nu as mai merge nici taiata. Si atunci fu fain..si funny..doar ca era sesiune.
21 ani - Aici a fost faina sarbatoarea si in camin si am fost la suc cu fetele si sebi.:D..si la kfc..si parca atat..ca aveam iar examen in urmatoarea zi.
22 ani- hoohhooohhooohhoooh..si acum sa cante fetele: "ta nanananannannaaaaaa, Portugalia, Portugalia.."...Cata a facut febra de la dans. Ioana la fel. Eu nu stiu ce am facut dar a fost tare fain si vesel. Si am primit muuuullttee cadouri ...si niste flori minunate.:D
23 ani- this year..this year..de 6 ani..de 6 ani nu am mai petrecut cu fratello vreo zi de nastere. But this year fratello iz in the haus..iuuuuhuhuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuh
Am uitat sa o mentionez pe Marcela. Nu credeam ca am sa cunosc in aceasta lume o persoana care sa simta odata cu mine fericirea unei zile de nastere si lucrul asta ma face sa ma simt si mai iubita.
In incheiere mi-as dori ca la fiecare zi de nastere de azi inainte sa am alaturi familia mea si cele mai minunate capre din lume: Yohanna, Cata si Andre.

3 comentarii:

  1. Eu mi-am urât mereu ziua de naştere şi n-am ţinut niciodată să o transform într-o zi memorabilă. De altfel, din 24 nu ştiu dacă îmi amintesc mai mult de 3. Acum, însă, citindu-te, parcă îmi pare puţin rău.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani cara mia!...ma bucur ca iti vine fratiorul.. O sa-l introducem in tainele lui Comandante:))
    Si eu imi iubesc zilele de nastere pana la un anumit punct, adica majorat...De atunci totul s-a schimbat..au devenit mult mai triste si anoste..Musai de ziua mea se cumpara cel mai mare pepene din piata, primeam tone de flori (de la trandafiri la gladiole), era plina curtea de o hoarda de copii.. Am niste poze senzationale de cand am implinit 7 ani- eu intr-o rochie de printesa(a mamei) si cu o palarie roz..eram fabuloasa:)
    Pup...sa ai niste aniversari de vis!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai că am reuşit! :D La mulţi ani! Să creşti mare şi sănătoasă! Şi la cât mai mult suflet, la cât mai puţine frici, la cât mai mulţi oameni frumoşi în jurul tău!

    RăspundețiȘtergere